top of page

Rødspættefileter m/kogte kartofler

  • Dissing
  • 28. jun.
  • 1 min læsning

Rødspættefileter købt hos min favorit fiskehandler i Hav i Torvehallerne. Tingene skal planlægges så start med, at koge nye danske kartofler i ca. 20 min. Mærk efter undervejs, så de ikke smatter ud. Fileterne duppes og saltes, så de får noget fasthed og lægges til side. Små smagfulde tomater og grønne asparges skylles. Tomaterne har jeg skåret i halve og krydret med lidt salt, peber og sukker. Asparges knækkes i bunden, skæres i passende stykker. 5-8 min. før, at kartoflerne er klar, kommes en god klat øko smør på 2 pander. Tomater og asparges på den ene og filetterne på den anden, som lige krydres med lidt peber.. Fileterne få min. på hver side, for her nyder jeg dem mere dampede end stegte. Vandet hældes fra kartoflerne, skæres i halve og over på tallerken. God klat smør i gryden, skru op og lad det brune. Tomater, asparges og filetterne over ved siden af kartoflerne, hæld det brunede smør henover og her skal du ikke være fedtet. Lidt salt og frisk kværnet peber henover og top det hele med noget frisk hakket persille.

I dag flottede jeg mig med en lækker Bourgogne Cote d'Or fra Vincent Bouzereau købt hos Laudrup Vin.

Velbekomme. .

Comments


Commenting on this post isn't available anymore. Contact the site owner for more info.
bottom of page