top of page

Kylling i sommerfrikassé og kompot af nye kartofler.

  • Dissing
  • 18. jul.
  • 2 min læsning

ree

Så Go’morgen DK forleden, hvor Thomas Herman lavede Kylling i sommerfrikassé med kompot af nye kartofler. Blev fristet, så måtte ud, at købe ind.

ree

På trods af mine ellers organisatoriske evner, samt hakkede og snittede alt inden, at jeg gik i gang med det egentlige, så tog det længere tid end jeg troede og der var flere gryder og skåle i gang undervejs, men nåede da i mål. Ergo…sæt god tid af første gang, for jeg brugte omkring 2-2 ½ time. Men hel kylling renses indvendigt for blod. Kylling ned i en stor gryde, kold vand på, kog op og skum af undervejs. Et løg skæres i mindre stykker, kommes ned til kyllingen sammen med noget hakket estragon, stilkene fra noget persille og gem bladene til senere. 5 kviste timian, 2 laurbærblade og 5 peberkorn ligeledes ned til kyllingen.

ree

Kyllingen skal have omkring 35-40 min. Når den tid kommer, så tag kyllingen op og kommes over i en skål. Si suppen gennem et viskestykke. Suppen koges nu ind til omkring 1/2L. Kyllingen skal køle lidt af og skæres så i mundrette stykker.

ree

Madfilm kommes over, så det bevarer sin fugtighed.

ree


I mellemtiden har du i en kasserolle kogt 3 dl. hvidvin ned til 1 dl., som kommes i gryden med den nedkogte hønsefond og tilsat 3 dl. øko fløde.

ree

Lad hønsefonden i gryden koge i nogle min. og kom en smørbolle i. Må gerne tykne som en stuvning. Sovsen sigtes, smages til med salt, peber, lidt citronsaft og revet skræl fra den vaskede øko citron. I mens har du vasket de nye danske kartofler, tændt under blusset og ladet dem koge, så de er lidt møre. En kasserolle findes frem, en pakke øko smør….eller mindre smeltes. Så kommes bacon skåret i mindre stykker ned i smørret sammen med et stort finthakket skalotteløg og 2-3 hvidløg, revet skræl fra 1/4 øko citron samt 1 teske hakket frisk timian.

ree

Lad det koge nogle min., så smørret virkeligt trækker smag.

ree

Samtidig med dette, har du skrællet et par gulerødder og skåret i mindre stykker. Et par løg skåret i kvarte. Små buketter blomkål. Disse ting koges al dente i let saltet vand. Lad det dryppe af. Nu skal det hele samles. Kylling kommes i gryden med fonden.

ree

Varmes igennem og tilsættes de blancherede grøntsager sammen med nogle gerne friske ærter. Yderlige kommes noget hakket estragon og frisk persille i.

ree

Kartoflerne mases groft i en gryde. Det smeltede øko smør med bacon osv. kommes i. Varmes forsigtig igennem sammen med hakket persille, purløg, salt, peber og fintrevet skræl fra ¼ vasket øko citron.

ree


Kartoffelkompot kommes i en skål. Kyllingefrikassé ovenpå og der drysses med lidt persille.

ree

Her for mig en virkelig god Spätburgunder fra Laudrup Vin til.

ree

ree

Håber jeg har fået det hele med og Velbekomme.

Kommentarer


Det er ikke længere muligt at kommentere på dette indlæg. Kontakt hjemmesideejeren for at få flere oplysninger.
bottom of page