top of page

Indbagt mørbrad med div.

  • Dissing
  • 7. jul. 2023
  • 3 min læsning

Opdateret: 11. jun.


  1. ree

    Havde fornøjelsen en del gange i 90’erne og lidt ind i 00’erne, at møde skuespilleren Lisbet Dahl i forbindelse med div. TV-optagelser. Det kom der en del grin, samt flere personlige samtaler ud af og fik på et tidspunkt hendes opskrift på tzatziki, som jeg har lavet en del gange siden, så tak til hende. Så et par dage i forvejen tager du en margretheskål, sigte i skålen med et viskestykke indeni og hælder 1L yogurt natural i. Dækker til og lader det stå natten over.

ree

Dagen efter skræller du 2 agurker, som du river i “tynde” skiver. Kommer det over i et fad, lidt salt henover, rør rundt og lad det stå i et par timer.

ree

Mens det står og trækker, hælder du væden fra den “tørrede” yougurt nede i skålen ud. Yogurten kommer du ned i skålen og 1/2L creme fraiche 18% kommes i.

ree

Rør rundt og kom så 6-8 fed pressede hvidløg, 2 spsk. god olivenolie og en spsk. hvidvins eddike i, rør rundt og smag til.

ree

Når agurkeskiverne har trukket, er der en masse væde.

ree

Hæld det hele op i en sigte og lad det dryppe af.

ree

Så tager du en håndfuld agurkeskiver af gangen og presser væden fra og kommer agurkskiverne ned i skålen til alt det andet.

ree

Rør rundt, smag gerne til. Dæk det med film og sæt det i køleskab til dagen efter.

ree

Så har du en fantastisk tzatziki, som kan bruges til mangt og meget, samt kan sagtens holde sig en uges tid i køleskabet. Alternativt kan også tages noget piskefløde 38%, creme fraiche 18%, Hellmans mayonaise som røres sammen til en lidt fast konsistens. Heri kommes noget meget fint revet løg og hvidløg, hakket purløg som smages til med god paprika, lidt chilipulver, samt salt og peber. Men nu efter tzatziki er lavet, har jeg her 2/3 svindemørbrad, som jeg pudser af for sener, kommer salt og peber på. Smørpanden , lad det bruse af, mørbraden på og brun den af på alle sider og stil den til side.

ree

Så tager jeg 250 - 300gr. hakket kalv/flæsk. 1-2 hakkede løg. 2-3 hakkede fed hvidløg. 2 æg og lidt fløde. Lidt grovvalsede havregryn og noget rasp. Salt og peber…...kommer det hele ned i en skål og rører rundt.

ree

Grovhakker ca. 200gr. markchampignon og det kommes også i skålen og rører rundt. Smag farsen til og ja, det må man godt.

ree

Købt butterdej som jeg ruller lidt ud. 1/2-delen af fasen ind på midten og mørbraden ovenpå.

ree

Den anden 1/2-del af farsen kommes ovenpå og presses let sammen til en pølse.

ree

Et æg piskes og pensler det ud på den ene kant.

ree

Dejen lægges indover hinanden, overskydende ender skæres fra. Brug papiret til, at rulle det hele sammen til en pølse. Et fad smørres med lidt smør. Mørbraden lægges i fadet og stilles ind i midten af den forvarmede ovn i 50 - 60 min, som er stillet på 200gr.

ree

Så skyller jeg nogle små nye kartofler. Tynd skive skæres af bunden. Bruger så en mindre tynd skarp køkkenkniv, tager en kartoffel af gangen, kniven lidt på skrå og skærer ned i kartoflerne fra en ende af og vupti, så er vi på vej med de hasselbagte. Kartoflerne kommes ned i et fad, hvor jeg har smeltet noget smør. Pensler toppen af kartoflerne med smørret. Kommer noget god røget paprika og Moldon salt på toppen og ind i ovnen ved siden af mørbraden.

ree

Mens det hygger i ovnen, skyller jeg nogle smagfulde tomater og skærer dem i skiver. Mozzarella skæres ligeledes i skiver og hakker noget løg. Tomatskiver og mozzarella skiftevis op i et fad. De hakkede løg ovenpå.

ree

Blander så noget olivenolie, hvidvinseddike, lidt Dijon sennep, lidt salt og peber i min meljævner og hælder det ud over tomat- & mozzarellaskiverne.

ree

Lad det gerne stå og trække...og popper det lige lidt op inden servering med lidt basilikum.

ree

Undervejs har det jo ikke skadet med lidt vino fra Laudrup Vin. Dette smukke syn når den indbagte kommer ud af ovnen.

ree

Skæres ud med en brødkniv, så du ikke ødelægger dejen.

ree

Det hele tager tid, men er det hele værd.

ree

Velbekomme og her en dejlig kraftig rødvin fra Laudrup Vin.

ree

Velbekomme.

Comments


Commenting on this post isn't available anymore. Contact the site owner for more info.
bottom of page