top of page

Fiskefrikadeller

  • Dissing
  • 12. jun. 2020
  • 2 min læsning

ree

Man kan blande, som man vil og et tip er, at alle ingredienser har samme temperatur, for så hænger det bedre sammen. Her har jeg grovhakket 200gr. torsk og 200gr. laks købt hos Hav i Torvehallerne. Jeg har brugt kniv, men man kan selvfølgelig også bruge f.eks. en stavblender. I stedet for torsk kan man sagtens bruge anden hvid fisk og som næsten alle, vil være billigere. Torsk og laks kommes over i en skål og komme lidt groft salt ved. Rør farsen sej med en gaffel eller en håndmikser.

ree

Lidt fløde, 1 æg, mel, hakket persille tilsættes farsen sammen med lidt hakket persille og krydre det hele med peber.

ree

Rør det hele rundt, til det har en passende konsistens. Kom lidt mere mel i, hvis farsen er for våd. Uden at det dog skal smage af mel. Så hellere tilsæt enten lidt bagepulver eller rasp. Hvis du har ægallergi, kan du bruge bagepulver i stedet for æg.

Derefter kommes f.eks. lidt hakket gulerod og løg i og der røres igen.

ree

Skålen sættes på køl i ½ times tid. Panden på blusset ved middelvarme med en god klat øko smør, evt. lidt olie og lad det bruse af. Form en delle med en hånd og ske og kom den på panden. Nogle bruger 2 skeer, hvilket jeg åbenbart aldrig lærer.

ree

Når fin stegeskorpe vendes dellerne. Øs gerne med det smeltede smør over dellerne undervejs.

ree

Op på tallerkenen og spiser her fiskedellerne sammen med noget 70% groft rugbrød fra Lagkagehuset og færdigkøbt remoulade. Man kan også serverer kogte kartofler til, vendt i smør og persille. Og man drikker hvad man vil. Gerne en hvidvin fra Laudrup.

ree

Velbekomme.

Commentaires


Les commentaires sur ce post ne sont plus acceptés. Contactez le propriétaire pour plus d'informations.
bottom of page