top of page

Dolce di Amalfi aka italiensk citronkage

  • Dissing
  • 13. okt. 2021
  • 1 min læsning

ree

Bagning har aldrig været min spidskompetence, men fandt denne opskrift og nu skulle det prøves. Sæt ovnen på 165 grader. Pisk eller endnu bedre ælt med fingrene 130 gram smør og 150 gram flormelis til smørcremeagtig konsistens.

ree

Skallen fra 2 øko citroner rives med et juliennejern ned i smørmassen.

ree

Pisk et æg i af gangen så den er sammenhængende før, at du pisker det næste ind i massen.

ree

75 gram hvedemel 50 gram kartoffelmel 1 spsk. vaniljesukker 1 tsk. bagepulver Lidt fint salt.

Ingredienserne blandes og sies ned i massen. Bland det hele sammen.

ree

100 gram mandelmel og 1 dl. sødmælk hældes ned i massen og vendes forsigtigt rundt til det har en sammenhængende konsistens.

ree

18 cm springform smøres med lidt smør. Massen hældes i og kagen bages i en times tid på de førnævnte 165 grader.

ree

Lad den efterfølgende køle af og sigt noget flormelis henover. Og et glas Baileys må godt nydes til.

ree

Syntes resultat blev fint uden at være prangende og prøver igen med andre opskrifter som denne lånte. Dog vil jeg nok bruge lidt mindre bagetid og komme noget citronsaft i. Den smager fint, men til mine smagsløg, kan den godt tåle lidt mere. Velbekomme.

Kommentarer


Det er ikke længere muligt at kommentere på dette indlæg. Kontakt hjemmesideejeren for at få flere oplysninger.
bottom of page