top of page

Citronmåne - pund til pund

  • Dissing
  • 19. okt. 2021
  • 1 min læsning

ree

“Lånt” denne opskrift fra Brdr. Price og ikke uden grund, at man kan kalde denne smagfulde citronmåne for “pund til pund”. 500 gram økosmør skæres i mindre tern og op i skålen.

ree

500 gram sukker vejes op.

ree

Rør sukkeret lidt efter lidt ned i smørret til smørret er rørt blødt og pisk så 8 økoæg….et æg af gangen ned i det sammenrørte smør og sukker.

ree

500 gram hvedemel 1/2 tsk. bagepulver 3 tsk. vaniljesukker Ovenstående kommes op i en sigte.

ree

Si ovenstående ned i dejen lidt efter lidt og pisk det sammen. Min Kenwood håndmixer fra 1980 +/- virker stadig.

ree

Tag så et juliennejern og riv skralden af 2 økocitroner ned i dejen. Undgå det hvide, da det smager bittert. Pres så saften fra en citron ned i dejen. Smag til om dejen skal have mere citron.

ree

Bageform smøres ind i….ja smør.

ree

Dejen hældes i den smurte form og stilles ind i en kold ovn. Stil temperaturen på 165 grader og bag kagen i 1 time & 15 min.

ree

Ikke så ringe endda af en ny "bager".

ree

Lad kagen køle af og lav glasur af 200 gram flormelis og lidt kogt vand. Kan du finde noget knaldgul frugtfarve så køb det og hæld et par dråber i glasuren.

ree

Da jeg skar den ud, var den lidt våd i midten, men resten smagte fantastisk....også dagene efter. Velbekomme.

Comments


Commenting on this post isn't available anymore. Contact the site owner for more info.
bottom of page