top of page

Andebryst m. Hasselback kartofler

  • Dissing
  • 27. aug. 2019
  • 2 min læsning

Så skal vi have bryst og det siger man vel sjældent nej tak til.

ree

Vi starter dog med, at skylle og børste nogle kartofler godt og eventuelle pletter fjernes. Skær en tynd skive af bunden, så du nemmere kan styre den efterfølgende. Kartoflerne skæres så tyndt som muligt 2/3 dele ned med en god skarp kniv. Over i et ovnfast fad som er smurt med lidt smør eller noget olie.

ree

Pensel kartoflerne med smeltet smør og drys med noget salt af en art og noget paprika.

ree

ree

Fadet ind i en forvarmet ovn på 180 gr. og lad kartoflerne hygge sig der i ca. 1 times tid. Se til dem undervejs og der sker ikke noget ved, at kartoflerne bliver penslet med noget smør, mens du alligevel ser til dem.

ree

Så skal der vaskes hænder (igen) og læg et styk andebryst på et skærebræt.

ree

Start med tilberedning af brystet ca. 35-40 min. før, at kartoflerne er færdige i ovnen.

Fjern eventuel(le) sene(r) på kødsiden med en skarp kniv. Brystet vendes, skindsiden ridses i tern og gnides ind i salt. Brystet lægges på en kold pande med skindsiden nedad og tænd for blusset på medium varme. Giv det 8-10 min. og indtil skindet ser dejligt brunt ud. Brystet vendes og steges videre i 8-10 min. Der er delte meninger om indvendig farve, men i min optik må brystet gerne være rosa.

ree

Brystet tages af, pakkes ind med skindsiden fri og lad det hvile i ca. 10 min. Når tiden kommer, pakkes brystet ud, skæres i skiver og gerne på skrå, da det er mere dekorativt.

Mens det syder og steger gør du stenfrie vindruer klar.

ree

Druerne skylles, halveres og kommes i sauterpanden, hvor brystet har ligget. Tilsæt gerne noget mere smør og lad druerne blive ”svitset”.

ree

Fløde og noget smør tilsættes efterfølgende og smag til med salt og peber….og gerne lidt sukker. Alt efter temperament kan der tilsættes noget kulør, hvilket jeg dog sjældent gør. Det hele varmes igennem uden at koge og indtil det har fået en tilpas konsistens.

Så kommer du nogle kartofler på tallerkenen sammen med nogle skiver bryst og vindruesovs hældes ved eller udover. Har flere varianter af tallerkener, men elsker den dybe. Så kan sovsen heller ikke løbe så langt og er nemmere at skrabe op.....evt. med en ske.

ree

Velbekomme og vinen er selvfølgelig fra Laudrup.


PS.: Og skulle der af uransalige årsager være en rest, kan det sagtens gemmes til dagen efter. Kartofler, bryst ned i sovsen i en skål og på køl. Og så varmes op dagen efter.

コメント


この投稿へのコメントは利用できなくなりました。詳細はサイト所有者にお問い合わせください。
bottom of page